تعرفه خدمات مهندسی کارگاه‌های آموزشی مصوبات هیات مدیره آموزش نرم افزار جامع
اینستاگرام
آپارات
سامانه شمیم
20009584
بيانيه يازدهمين گردهمايي گروه هاي تخصصي شهرسازي سازمانهاي نظام مهندسي ساختمان
یازدهمین گردهمایی گروه های تخصصی شهرسازی سازمانهای نظام مهندسی ساختمان استانهای کشور درروزهای 25و26 مهرماه سال 1392 در شهر تاریخی یزد و به میزبانی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد برگزار گردید.

 حاصل مذاکرات دو روزه و موضوعات مختلفی که در پانل ها مورد بحث و بررسی قرار گرفت، در قالب بیانیه ای 15 ماده ای، جمع بندی و تدوین یافت که در آن آمده است:

1-     جامعه ی مهندسان شهرساز کشور بار دیگر بر ضرورت تهیه و تصویب هرچه سریعتر قانون جامع شهرسازی کشور بر مبنای راهبردها و سیاست های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری در بخش شهرسازی تاکید مینماید تا در همه دوره های مدیریتی کشور ملاک تصمیمات و اقدامات شهرسازی قرار گیرد.

2-     شرکت کنندگان در گردهمایی ضمن ابراز خرسندی از اینکه بلاخره اصلاح قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفته،در خواست دارند در اصلاح قانون به موضوع شهرسازی و مهندسان شهرساز توجه و عنایت بیشتری مبذول گردد تا شرایط برای مشارکت هرچه بیشتر صاحبان این حرفه در توسعه و آبادنی  کشور فراهم شود.

3-     آنچه تا کنون به عنوان وظایف اختصاصی مهندسان شهرساز مورد تایید قرار گرفته و ابلاغ شده تنها بخشی از وظایف ذاتی مهندسان شهرساز بوده و لذا ضروری است هرچه سریعتر سایر وظایف و صلاحیت های مربوطه(از قبیل نظارت،مکانیابی،امکان سنجی و...)تدوین و ابلاغ گردد.

4-     جهت بهره برداری بیشتر از طرح های توسعه شهری،لازم است هرچه زودتر در شرح خدمات این گونه طرح ها بازنگری اساسی به عمل آمده و مشخصا مراحل تهیه این طرحها از روند خطی و دو بعدی فعلی به ساختاری سه بعدی و چرخشی قابل بازنگری تغییر یابد.در همین رابطه تهیه اسناد چشم انداز برای شهرهای کشور پیشنهاد می گردد.

5-     به وزارت محترم علوم و آموزش عالی پیشنهاد می گردد اولا پذیرش دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی در رشته شهرسازی با توجه به قاون جامع شهرسازی در دست تدوین و نیازهای آتی کشور صورت پذیرد و ثانیا در برنامه های درسی این رشته به ارائه دوره های عملی و کاربری توجه بیشتری مبذول گردد تا فارغ التحصیلان این رشته بتوانند با آمادگی بیشتر به انجام وظایف حرفه ای خود عمل نمایند.

6-     با توجه به کمبود محسوس فعالیت های مطالعاتی و پژوهشی در حوزه های مختلف شهرسازی،شرکت کنندگان در گردهمایی درخواست دارند سالانه ردیفی مشخص برای اعتبارات پژوهشی در حوزه شهرسازی اختصاص داده شود.شناسایی ظرایف و دقایق شاخصه های مهم معماری و شهرسازی ایرانی/اسلامی و یافتن راه کارهای ما به ازای امروزین آنها قطعا  نیازمند انجام پژوهش های علمی و تحقیقی است.

7-     به شورای عالی اداری و استخدامی کشور پیشنهاد می گردد با پیش بینی پست های اداری مورد نیاز بخصوص در بخش های تخصصی،زمینه ی جذب فارغ التحصیلان رشته شهرسازی برای پاسخگویی به نیازهای مربوطه فراهم شود.همچنین به وزیر محترم راه و شهرسازی دولت تدبیر و امید توصیه مینماید با توجه به جامع نگری مهندسان شهرساز،از توان تخصص صاحبان این رشته به نحو شایسته تری در مناصب مدیریتی و بالاخص در حوزه های تخصصی شهرسازی و معماری استفاده نمایند.

8-     مهندسان شهرساز از اعضای محترم هیئت مدیره­های سازمانهای نظام مهندسی ساختمان استانهای کشور درخواست دارند به مسائل تخصصی حرفه ی شهرسازی توجه و عنایت بیشتری مبذول داشته و به خصوص از روسای سازمانها می خواهند در جلسات هیئت های چهارنفره استانها از خواسته ها و انتظارات به حق حرفه ای وصنفی آنها بیشتر و بهتر حمایت نمایند.

9-     شرکت کنندگان در اجلاس از کلیه همکاران خود در سراسر کشور انتظار و توقع دارند در انجام مسئولیت های حرفه ای که بخصوص در سالهای اخیر به صورت اختصاصی بر عهده آنها محول گردیده با دقت نظر و جدیت عمل نمایند و نشان دهند تقبل و اجرای مسئولیت ها توسط حرفه مندان چه تفاوت محسوس و آشکاری با انجام این امور توسط افراد فاقد صلاحیت دارد.

10- نظارت بر مراحل تهیه و اجرای طرح های توسعه شهری موضوع بسیار مهمی است که متاسفانه تا کنون در ساختار نظام ساخت و ساز کشور مغفول مانده است.لازم است هرچه زودتر جهت رفع نقیصه مهم،شرایط انجام نظارت های حرفه ای بر این امور زیرنظر وزارن محترم راه و شهرسازی و با همکاری سازمانهای نظام مهندسی ساختمان استانهای کشور فراهم گردد.

11- آلودگیهای زیست محیطی بخصوص در کلان شهرهای کشور به صورت معضل جدی و خطرناک مطرح می باشد.جامعه مهندسان شهرساز کشور توجه مدیران عالی رتبه کشور را به ضرورت پرداختن به توسعه پایدار و بخصوص توسعه پایدار شهری جلب توجه نموده و آماده هر گونه همکاری لازم در این زمینه با مسئولان اجرایی کشور هستند.

12- با توجه به ضرورت ارتقا فرهنگ  عمومی در رابطه با مقوله شهرسازی و نقش با اهمیت مهندسان شهرساز در توسعه و آبادانی کشور،شرکت کنندگان در اجلاس خواستار برگزاری کنگره های سالانه توسط شورای مرکزی سازمان هستند تا با پوشش خبری مناسب این رویداد توسط  صدا و سیما و رسانه ها،به مرور زمینه ی آشنایی آحاد مردم با این رشته و حرفه مندان آن فراهم آید.

13- شرکت کنندگان در همایش،از دیدگاه اخیر وزیر محترم راه و شهرسازی مبنی بر ضرورت تغییر رویکرد از سیاست شهرسازی دولت/ محور به شهرسازی شهروند/ محور تشکر و قدردانی نموده و با ایشان هم عقیده می باشند که در راستای تحقق چنین رویکرد مهمی،همکاری با شوراهای اسلامی شهرهای کشور کاملا ضروری می باشد.

14- با توجه به توانمندی های علمی و تخصصی فارغ التحصیلان رشته شهرسازی،شرکت کنندگان در اجلاس درخواست دارند در تشخیص حدود صلاحیت کارشناسان اعم از کارشناسان رسمی دادگستری و یا کارشناسان موضوع ماده27 تجدید نظر به عمل آمده و ارزیابی های تخصصی در حدود صلاحیت مهندسان شهرساز قرار میگیرد.

15- بازنگری فرآیندهای تهیه برنامه ها و طرح های شهری(توسعه و عمران شهر و حوزه نفوذ،هادی،تفصیلی ) با الهام  ازمبانی ارزشمند اسلامی و ملاحظه شرایط: فرهنگی،اجتماعی،اقتصادی،زیست محیطی و .... به منظور دستیابی به اهداف مندرج در قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان به ویژه تقویت و توسعه ی فرهنگ و ارزش های اسلامی-ایرانی در جوزه شهرسازی امری الزامی است.

شرکت کنندگان در پایان از مهمان نوازی گرم و صمیمانه و میزبانی با برنامه ی همکاران خود در سازمان استان یزد تشکر و قدردانی نموده و انتخاب مکان برای گردهمایی بعدی را بر عهده ی گروه تخصصی شهرسازی شورای مرکزی محول نمودند.

ارسال نظرات
نظر شما:
غیرقابل انتشار:
در انتظار بررسی: ۰
انتشاریافته:
نام:
ایمیل: