تعرفه خدمات مهندسی کارگاه‌های آموزشی مصوبات هیات مدیره آموزش نرم افزار جامع
اینستاگرام
آپارات
سامانه شمیم
20009584
۱۷ اسفند ۱۳۹۵ ۱۸:۴۸
کد خبر: ۳۹۰۴
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران:
وجود نظام جامع فنی و اجرایی راهکاری موثر در ارتقاء کیفیت ساخت و ساز
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران با اشاره به تعدد مراجع صدور پروانه ساختمانی اظهار داشت:ساخت و ساز در استان به صورت جزیره‌ای انجام می شود و وجود نظام جامع فنی و اجرایی راهکاری موثر در ارتقاء کیفیت ساخت و ساز  است.

به گزارش روابط عمومی نظام مهندسی ساختمان مازندران مهران فرصت در جمع خبرنگاران مازندران که به مناست روز مهندس برگزار شد با اشاره به اهمیت اطلاع رسانی در حوزه این سازمان اظهار داشت: نظام مهندسی ساختمان علاوه بر دارا بودن 32 هزار عضو حرفه ای و متخصص ، در فرایند ساخت ساختمان با حقوق شهروندی و مردم در ارتباط است که به همین دلیل اطلاع رسانی برای سازمان دارای اهمیت بسزائی است.

وی تصریح کرد: سازمان به عنوان حلقه واسط کارفرما و مهندسان ، حافظ منافع مردم بوده و این در حالی است که در اجرای برنامه‌ها و اقدامات دغدغه‌های فنی و عملیاتی داریم .

وی در ارتباط با وجود ضعف‌های حقوقی بیان داشت: قانون نظام مهندسی در سال 1374به تصویب رسید و  شرط لازم و اساسی تشکیل سازمان نظام مهندسی در هر استان داشتن پنجاه مهندس بود و بعد از 20 سال نظام مهندسی ساختمان مازندران داری بیش از 32 هزار عضو است ونمی‌توان گفت که این قوانین ضعف‌های حقوقی ندارند.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران با اعلام اینکه شیوه نامه ماده 33 در ارتباط با شرکت‌های حقوقی طرح و نظارت وجود دارد افزود: در حوزه مجریان و سازندگان حقیقی و حقوقی ضعف‌های زیادی وجود دارد، این ضعف‌ها در استان مازندران شناسائی و به صورت رسمی از وزارتخانه پیگیری کردیم.

*بومی سازی مقررات در حد شعار

فرصت در ارتباط با بومی سازی مقررات ملی بیان داشت: تا به امروز بومی سازی در حد شعار بوده و هیچ اقدامی در جهت بومی سازی انجام نشده است که این موضوع از طریق هیئت مدیره پیگیری شد ولی اقدام اثر گذاری را شاهد نبودیم.

وی با اعلام اینکه در ششمین دوره هیئت مدیره سازمان ، آسیب شناسی ساخت و ساز معاصر استان انجام شد، افزود: این آسیب‌های به شورای عالی مقررات ملی ساختمان منتقل شد، یکی از نتایج این پژوهش این بود که ساخت و ساز در استان به صورت جزیره‌ای انجام می شود و هیچ تعاملی بین ارگانها متولی وجود ندارد.

فرصت ادامه داد: چیزی که امروز چهره ی شهری ما را دچار خدشه کرد،تخلفات ساختمانی است که تعداد آن بسیار زیاد است، مازندران در بحث تخلفات ساختمان رتبه اول کشور را داراست.

رئیس نظام مهندسی ساختمان مازندران یادآور شد: وقتی بحث تخلفات ساختمانی مطرح می‌شود، مهندس کمترین نفع را در تخلف دارد و بیشترین مسئولیت متوجه مهندس است.

وی با اعلام اینکه درآمد شهرداری‌ها و نهادهای خاص در تخلفات ساختمان نهفته است، افزود: در مثلث کارفرما و مهندس ناظر و مرجع صدور پروانه مهندس کمترین نفع را می‌برد.

فرصت خاطرنشان کرد: بیشترین مسئولیت متوجه مهندس است،مهندس غیر از ارائه گزارش به مرجع صدور پروانه اقدام دیگر نمی‌تواند انجام دهد و هیچ قدرت اجرائی دیگری ندارد و در این بین نظام مهندسی هم قدرت اجرائی ندارد، قدرت نظام مهندسی به قدرت مهندس است و تنها قدرت مهندس ارائه گزارش و دستور توقف عملیات است.

وی افزود:اینکه چه برخوردی با تخلف صورت می‌گیرد بسیار مهم است، همه می دانیم که اولین تخلف در حوزه فنداسیون است، ولی پس از گزارش برخورد قانونی در مرحله فنداسیون انجام نمی‌شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران ادامه داد: وقتی که تخلفات اعلام می‌شود به ما اعلام می‌کنند که مقدار تخلف در حال حاضر قابل تشخیص نیست، بنابراین نمی‌توان در این مرحله تصمیمی گرفته شود.

وی اضافه کرد:در ادامه به ما اعلام می کنند متخلف تا اتمام مرحله ساخت و ساز پیش برود و پس اتمام کار میزان تخلف مشخص شده و امکان تعیین جریمه فراهم شود،آیا در این فضا وقتی ناظر ورود پیدا کند چه اقدامی می‌شود انجام داد.

*ضرورت وجود نظام جامع فنی

فرصت یادآور شد:سازمان نظام سیاست گذار در ساخت و ساز شهری و بافت فرسوده نیست، سیاست گذاری در سایر ارگان ها است.

وی با اعلام اینکه در کشور ما نظام جامع فنی نداریم،گفت: اگر پروژه‌ای از بودجه دولتی استفاده میکند ساز و کار جدایی دارد و اگر بودجه خصوصی باشد مراجع صدور پروانه متفاوت است.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران با اعلام اینکه بنیاد مسکن متولی بخش ساخت و ساز روستائی است، افزود:دهیاری‌ها و بخشداری‌ها جداگانه در این بخش‌‌ها به عنوان متولی ورود پیدا میکنند.

وی ادامه داد: گاهی به فضاهای در استان برخورد می‌کنیم که مشخص نیست در محدوده شهری قرار داشته و یا اینکه روستائی هستند، این نقاط بسیار داری اهمیت است، متولی این بخش دوباره سازمان همیاری و شهرداری‌ها است.

فرصت در ادامه به وضعیت لغو عضویت‌ها در نظام مهندسی ساختمان استان اشاره کرد و گفت: با بررسی موضوع متوجه شدیم که این افراد به سمت نظام کاردان‌ها مراجعه میکنند و دلیل آنها هم این است کار در نظام مهندسی با توجه به آزمون هایی که اخذ می‌شود، بسیار سخت بوده و این افراد با پروانه نظام کاردانی میتوانند به راحتی کار کنند.

وی اضافه کرد: در حال حاضر مصوبه‌ای هم در حال اجرا است که یک مهندس همزمان نمی تواند همزمان عضو دو سازمان باشد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران ادامه داد: با این اقدام به نوعی شاهد تقسیم کار ساخت و ساز هستیم،با تقسیم کار هر کدام از سازمان‌ها با ساز و کار خودشان در این بخش اقدام به عملیات اجرائی می‌کنند.

رسانه ها زمینه ساخت و ساز متناسب در استان را فراهم کنند

سودابه مهری عضو هیئت رئیسه نظام مهندسی ساختمان مازندران در ادامه این نشست با بیان اینکه استان مازندران از لحاظ جغرافیایی بسیار خاص بوده و ساخت و ساز در این استان حائز اهمیت است خاطرنشان کرد: با اطلاع رسانی مناسب رسانه‌ها زمینه ساخت و ساز متناسب با نیاز استان را فراهم کنند.

وی  اظهار کرد: هیئت مدیره یک رسالت استانی و منطقه‌ای دارد که در ابتدا متناسب با نیاز استان و حتی کشور برنامه‌ها را تدوین و اجرائی کند.

عضو هیئت مدیره نظام مهندسی ساختمان مازندران اضافه کرد: هیئت مدیره نگاه کلان و ملی داشته و نشست هایی را با اعضای کمیسیون عمران مجلس داشتیم که در راستای توسعه استان و چشم انداز سازمان بتوانیم در قانون گذاری‌ها خلاءهایی که وجود دارد را رفع کنیم.

مهری ادامه داد: در نگاه خرد و استانی و هم در نگاه ملی و رفع مشکلات قانون گذاری باید تلاش‌هایی انجام شود و رسانه‌ها با اطلاع رسانی های موثر نقش بسزایی در رفع دغدغه ها دارند.

ساخت و ساز مهندسی نیازمند فرهنگ سازی است

احمدرضا گران خزانه دار نظام مهندسی ساختمان مازندران در این نشست با اشاره به نقش رسانه در پویائی جامعه اظهار داشت:در نگارش‌های خبرنگاران به حوزه‌های تخصصی کمتر توجه می شود و باید زمینه ای ایجاد شود که شاهد فعالیت خبرنگاران در حوزه‌های تخصصی باشیم.

عضو هیئت مدیره نظام مهندسی ساختمان مازندران اضافه کرد: با فعالیت خبرنگاران در اطلاع رسانی حوزه های تخصصی ، اقدامات اساسی در این حوزه ها صورت گیرد و صنعت ساختمان یکی از بخش های فنی و تخصصی است که جهت تحقق ساخت و ساز اصولی و مهندسی نیازمند فرهنگ سازی است.

وی در ادامه با اشاره به تاریخچه نظام مهندسی ساختمان گفت: قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان در سال 74 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و مجموعه مقررات ملی ساختمان که به مرور در حال افزایش است در22 مبحث لازم الاجرا است و مقررات ملی ساختمان در حوزه های شهرسازی، ترافیک و نقشه برداری در دست تهیه است.

گران یادآور شد: اجرای مقررات ملی ساختمان از اهداف اصلی این سازمان بوده و این سازمان به تنها توان اجرائی آن را ندارد و اجرای مقررات نیاز به همراهی حاکمیت و در استان به حمایت دیگر مراجع نیاز است.

وی با اعلام اینکه حمایت‌‌های مناسبی از سوی استاندار و معاون عمرانی استانداری انجام شد، افزود: برای تداوم فعالیت نیاز به این حمایت‌ها داریم.

خزانه دار نظام مهندسی ساختمان مازندران با بیان اینکه اگر قرار باشد ساختمان را مهندسی بسازیم، فرهنگ سازی مناسبی در این حوزه باید انجام شود، گفت: گاهی مشاهده می شود با مصوباتی سعی در کاهش اجرای مقررات ملی ساختمان دارند.

عضو هیئت مدیره نظام مهندسی ساختمان مازندران اضافه کرد: کاهش اجرای مقررات ساختمان یک منفعت کوتاه مدت برای بهره‌برداران ایجاد می‏کند و در بلند مدت عدم اجرای مقررات ساختمان آسیب‌های جدی به حوزه ساخت و ساز می‌زند.

گران با اعلام اینکه در اجرای سه مباحث19، 21و 22 اگر از بحث فنی کمک برون سازمانی به نظام مهندسی انجام شود، شاهد کیفی سازی صنعت ساختمان خواهیم بود، گفت: اگر بتوانیم بهینه سازی را عملیاتی کنیم در حوزه مهندسی شاهد کاهش بیکاری خواهیم بود.

عضو هیئت مدیره نظام مهندسی ساختمان مازندران با اعلام اینکه در جلسات هیئت مدیره به دنبال اجرای بند به بند مقررات ملی ساختمان هستیم، افزود: مازندران جزء استان‌های برتر در حوزه اجرای مقررات ملی ساختمان است و تعامل بسیار مناسبی با مراکز صدور پروانه و شهرداری ها است.





ارسال نظرات
نظر شما:
غیرقابل انتشار:
در انتظار بررسی: ۰
انتشاریافته:
نام:
ایمیل: