تعرفه خدمات مهندسی کارگاه‌های آموزشی مصوبات هیات مدیره آموزش نرم افزار جامع
اینستاگرام
آپارات
سامانه شمیم
20009584
۱۶ آذر ۱۳۹۵ ۱۵:۲۵
کد خبر: ۳۷۵۶
رئیس نظام مهندسی ساختمان مازندران:
اقدامات کمیسیون ماده صد به معنای شهرفروشی است /نقش شهروندان در شهرسازی نیازمند فرهنگ سازی است

رئیس نظام مهندسی ساختمان مازندران با اشاره به وضعیت شهرهای استان خاطرنشان کرد: کمیسیون ماده صد تهدید جدی برای شهرها بوده و تخلفات وجهه قانونی پیدا کرده و اینگونه شهرها به فروش می رسند .

به گزارش روابط عمومی نظام مهندسی ساختمان مازندران، مهندس محسن قربانی در نهمین مراسم گرامیداشت روز شهرساز که عصر روز دوشنبه پانزدهم آذرماه در محل دانشکده هنر و معماری دانشگاه پردیس مازندران برگزار شد اظهار داشت: کمیسیون ماده صد، تغییر کاربری های غیرمجاز و گردشگران مالک موضوعاتی هستند که تهدید جدی برای شهرها بوده و در واقع در کمیسیون ماده صد تخلفات وجهه قانونی پیدا کرده و اینگونه شهرها به فروش می رسند .

وی با بیان اینکه سازمان بازرسی و اداره کل راه و شهرسازی بر عملکرد کمیسیون ماده صد متمرکز شدند اظهار داشت: با اقدامات صورت گرفته تعداد کمیسیون های ماده5 به شدت کاهش پیدا کرده و قدم های اصلی در این خصوص برداشته شده و با همکاری مردم وجامعه مهندسی نتایج خوبی حاصل خواهد شد.

این مقام مسئول افزود: شهرها باید تجلی گاه فرهنگ جامعه باشند و در این راستا باید حقوق شهروندی و وظایف شهروندی با آگاهی بخشی و فرهنگ سازی نهادینه شود .

 مهندس قربانی به اهمیت شهرسازی در قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان اشاره کرد و اظهار داشت: بر اساس ماده دو قانون که اهداف 10گانه نظام مهندسی مشخص شده، در 3 بند به صراحت به اهمیت موضوعات شهرسازی پرداخته شده است.

وی افزود: در ماده34 و 35 قانون نیز که بحث های کنترل ضوابط است موضوع  به شهرسازی به طور ویژه پرداخته شده و در واقع پس از موضوعات سازه ای و معماری ،موضوعات شهرسازی از اهیمت زیادی برخوردا است و بخش قابل توجهی از قانون نیز به این موضوع پرداخته شده است.

رئیس نظام مهندسی ساختمان مازندران با اشاره به تعداد کم شهرسازان در سال های گذشته اظهار داشت:در گذشته تعداد شهرسازان به تعدادی نبود تا قوانین شهرسازی را در شهرها نهادینه کنیم واولین بار سال 86 صلاحیت هایی را برای مهندسان شهرساز از طریق هیأت مدیره وقت و با الگو برداری از بخشنامه های شورای مرکزی تصویب کردیم و ازآن سال سعی کردیم موضوعات شهرسازی را از طریق دفاتر نمایندگی و سیستم های نظارتی در ساخت و سازها نهادینه کنیم.

وی ادامه داد: شرح خدمات و چک لیست انطباق شهری از مصوبات خوب هیأت مدیره سازمان در دوره هفتم بوده که بکارگیری این چک لیست ها درساختمان های گروه ج و د ضروری بوده وهیچ ساختمانی در گروه های" ج" و "د " در نظام مهندسی  ثبت نمی شود مگر اینکه مهندس شهرساز چک لیست های مربوطه را پر کرده و نظر تخصصی خود را در خصوص ساختمان اعلام نماید.

طرح جامع و تفصیلی شهرهای مازندران بازنگری شد

مهندس حیدر نوروزی مدیرکل راه و شهرسازی مازندران با اشاره به تشکیل بدنه علمی پویا در کمیته‌های فنی استان گفت: با این شاکله طرح جامع و تفصیلی شهرهای مازندران بازنگری شد.

وی اظهار داشت: اقدامات خوبی در حوزه شهرسازی اداره کل راه و شهرسازی مازندران رقم خورده که به نوعی دغدغه جامعه شهرسازی، مسئولان و مردم است که یکی از دغدغه‌های ما افزایش ارتباط بدنه کارشناسی حوزه شهرسازی با دانشگاه بوده و اقدامات خوبی در سال‌های اخیر در راستای تحقق این موضوع صورت گرفته است.

مدیرکل راه و شهرسازی مازندران با اشاره به نگاه علمی در بحث شهرسازی در مازندران گفت: در بحث شهرسازی در وزارت راه و شهرسازی نظرات خوبی مطرح بوده که به تبع آن، این نظرات در اداره کل مازندران نیز در حال پیگیری است.

مهندس نوروزی با اشاره به اینکه امروزه دقت زیادی در تهیه طرح جامع و تفصیلی در مازندران صورت می‌گیرد، تصریح کرد: بدنه علمی کمیته‌های فنی مازندران تقویت شده است.

وی با بیان اینکه افزایش بی رویه محدوده شهرها از جمله دغدغه راه و شهرسازی استان بوده است، افزود: بخش‌های فرسوده شهری، بافت‌های تاریخی نیازمند یک بازآفرینی جدی داشته که این موضوع در مازندران نیز در حال پیگیری است.

مدیرکل راه و شهرسازی مازندران با اشاره به اینکه امروزه توجه بسیار ویژه ای در بحث کمیسیون ماده 5 در راه و شهرسازی مازندران می‌شود، خاطرنشان کرد: حساسیت ویژه ای در فضای سبز منطقه در مازندران ایجاد شده است.

مهندس نوروزی با تاکید بر ارتباط دانشگاه با صنعت، گفت: تحصیلات دانشجویان باید براساس نیاز سنجی در جامعه انجام شود.

وی با اشاره به اینکه ارتباط دانشگاه و دانشجویان با تمام رشته‌های علوم مهندسی افزایش یابد، تاکید کرد: دانشجویان باید در مسیری به تحصیل علم بپردازند که بتوانند نیازهای روز جامعه را تامین و مشکلات آنان را برطرف کنند.

افزایش ساخت‌و‌ساز در خارج از حریم شهرها

رئیس گروه شهرسازی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور نیز در این مراسم با اشاره به افزایش ساخت و ساز در خارج از حریم شهرها گفت: شهرداری‌های کشور باید ناظر شهرسازی داشته باشد تا با این تخلفات مشهود برخورد کند.

دکتر شیرزاد یزدانی افزود: پهنه‌های مختلفی در شهر و حریم شهر بوده و بدون رعایت ضوابط ساختمان‌های زیادی در حال ساخت است

وی با اشاره به افزایش فارغ‌التحصیلان رشته شهرسازی در کشور گفت: موضوع اشتغال یکی از مشکلات فارغ‌التحصیلان رشته شهرسازی بوده و با توجه به اینکه در بحث شهرسازی عموما" کارفرمایان ادارات و دستگاه‌های اجرایی هستند لذا انتظار می‌رود پشتیبانی و حمایت خوبی از مهندسان داشته باشند.

دکتر یزدانی با بیان اینکه حدود 72 درصد از جمعیت کل کشور شهرنشین و 28 درصد دیگر جمعیت روستایی است خاطرنشان کرد: بحث قانون جامع شهرسازی از طریق مجلس در حال پیگیری است.

رئیس گروه شهرسازی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: وضعیت شهرسازی کشور ما به گونه‌ای است که شهرسازی و شهرنشینی از جمله مسائل آینده بشر محسوب می‌شود.

نظام برنامه‌سازی جدید برای شهرهای کشور تدوین شود

رئیس دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران با اشاره به افزایش جمعیت شهرنشینی کشور به ۷۰ درصد جمعیت ایران گفت: نظام برنامه‌سازی جدید برای شهرهای کشور تدوین شود.

دکتر مصطفی بهزادفر  در این مراسم اظهار داشت: در سال 1335 کمتر از 150 شهر در کشور وجود داشته و اکنون حدود 1400 شهر داریم که نسبتی نزدیک به 70 درصد از جمعیت کشور را در بر می‌گیرد. در شرایطی قرار داریم که کشورمان باید نظام برنامه‌سازی جدیدی برای شهرها تعریف کند.

رئیس دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران با اشاره به اینکه حدود 900 مرکز در کشور مدرک شهرسازی صادر می‌کنند، افزود: به دلیل وجود نیروهای انسانی مورد نیاز و کمبود زمین، دنیای آینده دنیای دانش فنی است.

وی با تاکید بر مدیریت مکان در شهرسازی گفت: مکان‌سازی فرآیندی بوده که به موجب آن از طریق برنامه‌سازی، برنامه‌ریزی و طراحی به ساماندهی تنوعی از مکان‌ها به‌ویژه مکان‌های انسان ساخت، نظیر شهر و آبادی می‌پردازند.

دکتر بهزادفر با اشاره به اینکه زمانی می‌توانیم در بحث شهرسازی موفق شویم که شناخت بالایی از مدیریت داشته باشیم، تاکید کرد: از مهم‌ترین مشکلات کشور، فهم صحیح انگاشت مدیریت در حوزه مکان‌سازی و برنامه‌سازی است.

رئیس دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران، اضافه کرد: اگر قرار باشد در شهرسازی یک جریان درست در کشور طی شود باید تعریف درستی از مکان داشته باشیم و از یک مدیریت واحد برخوردار باشیم.

در پایان مراسم از  دکتر مصطفی بهزاد فر به عنوان شهرساز پیشکسوت و خانواده محترم جنگلبان فضل الله علی پور که در حین ماموریت به شهادت رسید و جواد سعادتی به عنوان شهروند نمونه تجلیل شد.


 

ارسال نظرات
نظر شما:
غیرقابل انتشار:
در انتظار بررسی: ۰
انتشاریافته:
نام:
ایمیل: