تعرفه خدمات مهندسی کارگاه‌های آموزشی مصوبات هیات مدیره آموزش نرم افزار جامع
اینستاگرام
آپارات
سامانه شمیم
20009584
۰۱ خرداد ۱۳۹۵ ۱۶:۱۸
کد خبر: ۳۴۳۶
نایب رئیس نظام مهندسی ساختمان مازندران:
 ضرورت آموزش نیروی انسانی ماهر در توسعه صنعت

نایب رئیس نظام مهندسی ساختمان مازندران با اشاره به دغدغه های سازمان نظام مهندسی به عنوان متولی صنعت ساختمان اظهار داشت: تربیت نیروی انسانی ماهر عامل اصلی در توسعه صنعت و همچنین توسعه اقتصادی است.

به گزارش روابط عمومی نظام مهندسی ساختمان مازندران ، دکتر محمد فیروزیان، در هفتمین سمینار از سلسله سمینارهای ارتباط با صنعت و دانشگاه فنی و حرفه ای که روز پنجشنبه 30 اردیبهشت با حضور دکتر یوسف نژاد نماینده مردم ساری  و میاندرود در مجلس شورای اسلامی ، اساتید دانشگاهی و کارآفرینان برتر، در محل دانشکده فنی امام محمدباقر (ع) برگزار شد با اشاره به نقش دانشگاه ها در توسعه صنعت بیان داشت : دانشگاه ها و مراکز اموزش عالی با تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص و کارآفرین نقشی محوری در توسعه صنعت و همچنین توسعه اقتصادی ایفا می کنند .

 وی با بیان اینکه رشد و پیشرفت کشور محتاج علم و فناوری است گفت: علم و فناوری در دو بخش جهاد علمی و نافع بودن علم متبلور است و این در حالی که جهاد علمی در کشور داریم و با وفور دانشگاه ها هیچ علاقمندی از دانشگاه بی بهره نمانده است  و آنچه که حائز اهمیت است میزان منتفع شدن جامعه و مردم از این آموزش ها است.

دکتر فیروزیان اظهار داشت: سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران با دارا بودن 32هزار عضو مهندس بزرگترین سازمان متخصص در استان است که در سال گذشته  3.5 میلیون مترمربع ساخت و ساز توسط این سازمان صورت گرفت.

وی افزود: بودجه ای که سالانه در صنعت ساختمان در کشور در گردش است رقمی حدود صدهزار میلیارد تومان است که حدود 2.5 برابر بودجه عمرانی کشور است .

نایب رئیس نظام مهندسی ساختمان مازندران با اشاره به دغدغه های سازمان به عنوان متولی ساخت و ساز در استان بیان داشت: 30 تا 40 درصد از کل انرژی که در کشور تولید می شود، در صنعت ساختمان مصرف می شود و  پایین بودن عمر مفید ساختمان در کشور بین 30 تا 40 سال از دغدغه های این سازمان می باشد .

نایب رئیس نظام مهندسی ساختمان مازندران افزود: در بخش دانشگاه و صنعت نظام عرضه دانش و نظام تقاضا دانش وجود دارد اما واسطه ای که دولت باید باشد و رابطه بین دانشگاه و صنعت را ایجاد کند وجود ندارد و متاسفانه این چرخه معیوب است.

وی با اشاره به مشکلات موجود در نیروگاه شهید سلیمی در صنعت برق اظهار داشت:  مشکلاتی در این بخش وجود دارد که این گره ها باید توسط  صنعت و دانشگاه حل شود که متاسفانه این گره باز نمی شود.

دکتر فیروزیان تصریح کرد: اساتید باید دوره هایی را حتما در صنعت داشته باشند و صنعتگران در کنار اساتید در دانشگاه حضور داشته باشند تا نیاز دو طرفه دانشگاه و صنعت مرتفع شود و خروجی دانشگاه ها اقتدار لازم را داشته باشد و آموزشی هایی متناسب با نیاز صنعت اردائه شود.

دکتر فیروزیان با بیان اینکه قوانین ضمانت اجرایی ندارند اظهار داشت: قوانین خوبی داریم ولی ضمانت اجرایی ما قوی نیست و زمانی که پروانه فعالیت حرفه ای باید اخذ شود ضروری است که سه سال از فارغ التحصیلی سپری شود و دو نفر از همکاران صلاحیت حرفه ای را تایید کنند ولی این تاییدها صوری است .

 نایب رئیس نظام مهندسی ساختمان مازندران با اشاره به مشکلات موجود در حوزه پژوهش بیان داشت: پژوهشی که سال ها برای کشور هزینه داشته تلاش می کنیم تا در خارج از کشور ثبت شود و این در حالی است که تمام فارغ التحصیلان دوره دکتری باید دو مقاله در خارج از کشور به ثبت برسانند و در سالیان اخیر علاوه بر تحریم اقتصادی ، تحریم علمی هم بوده ایم و  بسیاری از مقالات علمی جوانان ایم کشور به دلایل سیاسی مورد تایید قرارنگرفت.

 

ارسال نظرات
نظر شما:
غیرقابل انتشار:
در انتظار بررسی: ۰
انتشاریافته:
نام:
ایمیل: