تعرفه خدمات مهندسی کارگاه‌های آموزشی مصوبات هیات مدیره آموزش نرم افزار جامع
اینستاگرام
آپارات
سامانه شمیم
20009584
۲۷ آذر ۱۳۹۳ ۱۲:۴۴
کد خبر: ۲۵۸۸
در ششمین کارگاه آموزشی دهیاران و مسئولین فنی عنوان شد:
دهیاران مهم ترین نقش را در نجات استان و جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز دارند
مهندس محمدرضا حائری با اشاره به ساخت و سازهای غیرمجاز و نقض قوانین و مقررات مربوطه اظهار داشت : دهیاران مهم ترین نقش را در نجات استانی دارند که ساخت و ساز غیرمجاز ،زمین فروشی و تغییر کاربری اراضی آن را در 40 سال آینده به مخروبه تبدیل خواهد کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان ،محمدرضا حائری پژوهشگر و محقق در حوزه معماری و شهرسازی در ششمین کارگاه آموزشی دهیاران و مسئولین فنی با بیان اینکه دهیاران متولی تغییر و تحول در فضای کوچکی به نام روستا هستند اظهار داشت :استان مازندران حدود 24 هزار کیلومترمربع مساحت دارد و طبق آخرین آمار این استان دارای  58 شهر است  که این تعداد شهر در کمتر از 20سال رشد کرده اند .

وی با بیان اینکه حدود 50درصد جمعیت در روستاها و 50 درصد در شهرها ساکن هستند بیان داشت : مازندران 3300 روستا  دارد  که از این تعداد 1900روستا دارای دهیار هستند و بسیاری از روستاها نیز فاقد دهیار و شوار ، طرح هادی هستند.

حائری با بیان اینکه مازندران تمام اهمیتش مربوط به روستاهای استان است گفت : ساخت و ساز غیرمجاز ،زمین فروشی غیرقانونی و تغییر کاربری اراضی کشاورزیف استان را در 40 سال آینده به مخروبه تبدیل خواهد کرد.

 وی اظهار داشت : مازندران تا 1340 یک استانی پر از اراضی جنگلی و طبیعی بوده ولی از آن سال به بعد خرابی ها آغاز شده و تا کنون ادامه پیدا کرده و هر کدام از ما برای چهل 40سال آینده مسئولیم .

این معمار با بیان اینکه تعریف روستا عوض شده و  مردم روستا اغلب خواهان تغییر روستا به شهر هستند گفت : پیش از دهه 40 هر جایی که 5000 جمعیت داشته به آن شهر می گفتند و بعد این تعداد به 10هزار نفر  تغییر یافت و  هر جا که زیر 10 هزار نفر جمعیت داشت آبادی اطلاق می شد.

وی افزود : این تعریف درست نیست  چرا که روستا کمیت نیست بلکه کیفیت است و دهیارن متولی تغییر و ارتقاء کیفیت روستاها هستند و تغییراتی که اکنون در روستاها رخ می دهد در کیفیت کل استان تاثیر گذار است.

 حائری اظهار داشت: سه استان ساحلی گیلان ،مازندران و گلستان در اثر ساخت و ساز های غیر مجاز وضعیت بحرانی دارند و اگر این بحران ادامه پیدا کند این سه استان در 40سال اینده به ویرانه تبدیل خواهند شد.

ساماندهی ساخت و ساز اولویت نظام مهندسی

مهندس سیدطاهر قریشی نیز در ادامه این کارگاه آموزشی با بیان اینکه ساماندهی ساخت و ساز از اولویت های سازمان است اظهار داشت : براساس تفاهم نامه ای که فی مابین سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور ، استانداری و سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران در اردیبهشت ماه سال جاری منعقد شد در صدد هستیم ساخت و سازهای سطح استان و تغییر کاربری های اراضی  را با برگزاری جلسات هم اندیشی بررسی کرده و  در قالب دستورالعمل های جدید به مراجع صدور پروانه ابلاغ شود.

وی افزود : در همین راستا سازمان نظام مهندسی با تشکیل کارگروهی ساماندهی ساخت و ساز و برگزاری جلسات متعدد این کارگروه با دستگاه های  خدمات رسان  و مراجع صدور پروانه و همچنین با دهیاران ومسئولین فنی سطح استان اقدام به آسیب شناسی کرد.

 قریشی ادامه داد :  درصدد هستیم با طرح مسائل و مشکلات مربوطه و با اجماع نظر حاضرین به راهکارهای عملی در این موضوع برسیم.

نماینده سازمان در کارگروه ساماندهی ساخت و ساز در بخش دیگری از سخنان خود به معرفی سازمان پرداخت و گفت : این سازمان دارای 27هزار عضو در هفت رشته اصلی ساختمان بوده  و در تمام شهرهای استان دفاترنمایندگی و در شهرهای کوچک دفاتر رابط سازمان تاسیس شده اند.

وی اظهار داشت : سازمان نظام مهندسی این آمادگی را دارد که در راستای ارتقاء سطح کیفی ساخت و ساز نظرات و پیشنهادات را به صورت مکتوب دریافت کند تا در طرح پیشنهادی که برای استاندار ارسال می شود از این پیشنهادات  بهره گرفت.

مهندس کرامتی کارشناس دفتر فنی استانداری نیز در ادامه این نشست در خصوص قوانیم و مقررات مشخص شده برای دهیاران در ساخت و سازها مسائل مربوط به طرح هادی و نحوه صدور پروانه درروستا به ارائه مطالب پرداخت.

ششمین کارگاه آموزشی دهیاران و مسئولین فنی روستاهای شهرستان بابل روز سه شنبه 25 آذرماه در محل نظام مهندسی ساختمان برگزار شد.

 

 

ارسال نظرات
نظر شما:
غیرقابل انتشار:
در انتظار بررسی: ۰
انتشاریافته:
نام:
ایمیل: