تعرفه خدمات مهندسی کارگاه‌های آموزشی مصوبات هیات مدیره آموزش نرم افزار جامع
اینستاگرام
آپارات
سامانه شمیم
20009584
۱۸ آذر ۱۳۹۳ ۱۴:۳۹
کد خبر: ۲۵۷۵
اولين جلسه دبيرخانه اجرائي خط مشي تقويت و توسعه فرهنگ و ارزش هاي اسلامي در معماري و شهرسازي در روز شنبه مورخ 15/9/93 به ميزباني سازمان نظام مهندسي ساختمان استان مازندران در شهر ساري و با حضور نمايندگاني از استانهاي همكار مرتبط با خط مشي فوق الذكر برگزار شد .
بيانيه اولين جلسه دبيرخانه اجرائي خط مشي تقويت و توسعه فرهنگ و ارزش هاي اسلامي
بيانيه اولين جلسه دبيرخانه اجرائي خط مشي تقويت و توسعه فرهنگ و ارزش هاي اسلامي

در معماري و شهرسازي پانزدهم آذر ماه 1393

شهر ساري – استان مازندران

 
    اولين جلسه دبيرخانه اجرائي خط مشي تقويت و توسعه فرهنگ و ارزش هاي اسلامي در معماري و شهرسازي در روز شنبه مورخ 15/9/93 به ميزباني سازمان نظام مهندسي ساختمان استان مازندران در شهر ساري و با حضور نمايندگاني از استانهاي همكار مرتبط با خط مشي فوق الذكر برگزار گرديد . اين گروههاي يك روزه در دو بخش صبح و بعدازظهر برگزار شد . در جلسه صبح رئيس سازمان نظام مهندسي ساختمان استان مازندران ، عضو شهرساز شوراي مركزي سازمان و دو نفر از اساتيد دانشگاه به ايراد سخن پرداختند و در ادامه با برگزاري پانل پرسش و پاسخ ، ابعاد و وجوه مختلف موضوع توسط حضار در جلسه مطرح و بر روي آنها بحث و تبادل نظر صورت گرفت . در جلسه بعدازظهر نيز با انجام دو سخنراني ديگر ، بحث ها ادامه يافت و در پايان جلسه ، موارد زير به عنوان جمع بندي مباحث اولين جلسه دبيرخانه اجرائي ، مورد توافق شركت كنندگان قرار گرفت :

    1- با عنايت به وجود رابطه محسوس بين انسان و محيط و تأثير متقابل آنها بر يكديگر ، برنامه ريزي و بستر سازي لازم در شهرها براي سكونت مطلوب و توأم با آسايش و آرامش شهروندان و پاسخگوئي به نيازهاي بيولوژيك ، رواني و روحي آنها
    غير قابل انكار بوده و هيچ ترديدي وجود ندارد كه اگر ظرفيت شهر نتواند پاسخ گوي نيازهاي مظروف آن يعني شهروندان باشد ، آن شهر عملاً فضاي مطلوبي براي زيست شهروندان آن نخواهد بود .

    2- با توجه به ابعاد و پيچيدگي هاي مربوط به چگونگي تقويت و توسعه فرهنگ و ارزش هاي اسلامي در معماري و شهرسازي ، حصول اتفاق نظر در بين جامعه ي كارشناسي كشور درخصوص تعاريف و مباني نظري موضوع ، گامي بسيار لازم و ضروري براي ورود به مباحث بعدي آن مي باشد .

    3- نظر به اهميت موضوع و حساسيت هاي خاصي كه دارد ، شركت كنندگان در جلسه ، هر گونه تعجيل در جمع بندي مباحث را به صلاح ندانسته و تأكيد نمودند بحث مربوط به چيستي ، چرائي و چگونگي ضرورت تقويت و توسعه فرهنگ و ارزش‌هاي اسلامي در معماري و شهرسازي بايد با دقت ، تمركز و طمأنينه لازم تعقيب و پيگيري شود .

    4- نيازها و انتظارات انسان امروز از نيازهاي گذشته تا حدودي متفاوت گرديده است ، لذا تأكيد بر حفظ ساختارهاي كالبدي گذشته نه تنها منطقي نبوده بلكه اصرار بر حفظ آنها موجب بروز مشكلاتي مي گردد . لذا بايد مصاديق عيني و كالبدي نيازهاي جديد در قالب ارزش هاي مورد قبول جامعه توسط متخصصان ذيربط ( معماري و شهرسازي ) به مرور تدوين و ارائه شود .

    5- شركت كنندگان در اين هم انديشي ، تأكيد داشتند بلافاصله پس از حصول توافق بر مباني نظري و تعاريف ، مراحل اجرائي از گام هاي كوچك آغاز گرديده و رعايت ضوابط مربوطه با استفاده از توان و تخصص مهندسان شهرساز از تك بناها و ساختمانها آغاز شود .

    6- لازم است در جمع بندي نهائي موضوع ، از ديدگاهها و نقطه نظرات صاحبان تخصص هاي تاريخ ، فلسفه ، جامعه شناسي و همچنين علما و مراجع محترم تقليد در حوزه هاي علميه استفاده گردد تا جمع بندي ها از جامعيت لازم برخوردار شود .

    7- به عنوان يكي از ضروري ترين اقدامات در راستاي تقويت و توسعه فرهنگ و ارزش هاي اسلامي ، لازم است در شرح خدمات مربوط به تهيه طرح هاي شهرهاي جديد كشور ( كه در اين دوره از تاريخ كشور احداث مي شوند ) و همچنين طرحهاي توسعه شهري ، تجديد نظر اساسي به عمل آمده ، ضرورت اعمال ضوابط و معيارهاي شناخته شده شهرسازي ايراني / اسلامي در آنها ديده شود تا از اين طريق بخشي از كمبودهاي موجود در زمينه هاي ملاحظات زيست محيطي ، سالم سازي و ايمن سازي فضاهاي شهري ، كمبودهاي زير ساخت ها و خدمات و . . . در شهرها بر طرف گردد .

    8- در تهيه طرحهاي توسعه شهري و ساير طرح هاي شهرسازي حتي الامكان از خدمات آندسته از متخصصين شهرسازي
    ( حقيقي و حقوقي ) استفاده شود كه داراي صلاحيت هاي لازم بوده و به خصوص به امكان فراهم شدن فضاي زيست مناسب براي شهروندان مسلمان اعتقاد داشته باشند .

    9- ارتقاي فرهنگ عمومي در مقوله چرائي ، چيستي و چگونگي فضاي مطلوب زندگي در جامعه ي اسلامي يكي از پيش نيازهاي ضروري براي تقويت و توسعه فرهنگ و ارزش هاي اسلامي در معماري و شهرسازي است . اين نياز بايد به صورت جدي و آگاهانه از طريق نهادهاي رسانه اي كشور به نحو مطلوب برآورده شود .

    10- ضرورت تهيه و تدوين منشوري تحت عنوان منشور معماري و شهرسازي ايراني / اسلامي براي حصول به يك جمع بندي كلي و ايجاد وفاق بين كارشناسان و متخصصان عرصه معماري و شهرسازي كشور قطعي بوده و لازم است اين منشور هر چه عميق تر و واقعي تر توسط كارشناسان متخصص زير نظر سازمان نظام مهندسي ساختمان و يا وزارت راه و شهرسازي تهيه و ابلاغ گردد .

    11- لازم است در برنامه هاي درسي دانشگاهي در رشته هاي معماري و شهرسازي و در كليه سطوح آن، سرفصلي تحت عنوان آشنائي با فرهنگ و ارزش هاي ايراني / اسلامي در معماري و شهرسازي تدارك ديده شود تا فارغ التحصيلان اين رشته ها قبل از ورود به عرصه هاي فعاليت حرفه اي ، با مباني نظري و جنبه هاي عيني و عملياتي آن كاملاً آشنا شوند .

    12- اثرات مخرب تراكم فروشي در شهرها جهت ايجاد درآمدهاي غير پايدار براي شهرداريهاي كشور بر هيچ كس پوشيده نبوده، شركت كنندگان در هم انديشي ، تراكم فروشي را تضييع حقوق مسلم شهروندان دانسته ، نه به لحاظ شرعي و نه به لحاظ قانوني ، انجام چنين كاري را صحيح ندانسته و تأكيد مي نمايند بايد هر چه زودتر به اين روند نامطلوب در شهرها خاتمه داده شود و نظريه پايه شهر ايراني / اسلامي با رعايت كليه ضوابط و مقررات جانشين آن گردد .

    شركت كنندگان در گروه هائي ضمن تشكر از سازمان نظام مهندسي ساختمان استان مازندران به عنوان ميزبان جلسه، تصميم‌گرفتند ادامه مباحث دبيرخانه را در اوائل اسفند ماه سال جاري در شهر قزوين و به ميزباني سازمان اين استان ادامه دهند .
ارسال نظرات
نظر شما:
غیرقابل انتشار:
در انتظار بررسی: ۰
انتشاریافته:
نام:
ایمیل: