تعرفه خدمات مهندسی کارگاه‌های آموزشی مصوبات هیات مدیره آموزش نرم افزار جامع
اینستاگرام
آپارات
سامانه شمیم
20009584
۱۷ آذر ۱۳۹۳ ۱۲:۱۳
کد خبر: ۲۵۷۱
روابط عمومی سازمان :مهندس محمدرضا حائری در اولین جلسه هم اندیشی کمیته تقویت و توسعه فرهنگ و ارزش های اسلامی در شهرسازی که روز شنبه 15 آذرماه در محل هتل بادله ساری برگزار شد با اشاره به پتانسیل نظام مهندسی ساختمان در کشور گفت: این سازمان بزرگترین سازمانی است که حدود 350هزار عضو دارد و صدای نظام مهندسی باید بلندترین صدا در کل کشور در راستای توسعه و آبادانی باشد.
محقق و پژوهشگر معماری و شهرسازی:
صدای نظام مهندسی باید بلندترین صدا در کل کشور باشد
مهندس محمدرضا حائری در اولین جلسه هم اندیشی کمیته تقویت و توسعه فرهنگ و ارزش های اسلامی در شهرسازی که روز شنبه 15 آذرماه در محل هتل بادله ساری برگزار شد با اشاره به پتانسیل نظام مهندسی ساختمان در کشور گفت: این سازمان بزرگترین سازمانی است که حدود 350هزار عضو دارد و صدای نظام مهندسی باید بلندترین صدا در کل کشور در راستای توسعه و آبادانی باشد.

به گزارش روابط عمومی سازمان ،مهندس حائری در اولین جلسه هم اندیشی کمیته تقویت و توسعه فرهنگ و ارزش های اسلامی اظهار داشت: معماری و شهرسازی اسلامی یعنی حریم و منفعت عمومی ساکنان شهر و با توجه به اینکه ساختمان دارای دو وجه منفعت عمومی و منفعت خصوصی است ما حق نداریم منفعت عمومی را خراب کنیم .

وی بیان داشت: معماری یعنی سازمان دهی آگاهانه فضا در مقیاس خرد و شهرسازی یعنی سازمان یابی آگاهانه فضا در مقیاس کلان و اسلام خواستار تحقق آگاهی و معرفت جامعه و فرد است.

محقق و پژوهشگر معماری و شهرسازی با تاکید بر اهمیت شهرشناسی گفت:شهرشناسی به در شناخت آسیب ها کمک می کند تا خطا های خود را درست بفهمیم و به سمت راهبرد پیش رویم و در واقع پروژه آسیب شنای ساخت و ساز مازندران ما را به سمت راهبرد هدایت کرد.

مهندس حائری با بیان اینکه شهرنشینی در کشور ما از سال 1340 شتاب گرفت بیان داشت: شهرنشینی در گذشته متکی بر درآمد نفت بود ولی اکنون برپایه رانت و پول شویی و انواع اقتصادهای ناسالم اتفاق می افتد.

وی با بیان اینکه مازندران در 50سال آینده مخروبه خواهد شد گفت: منابع طبیعی این استان در 50 سال آینده همچون دریاچه ارومیه از بین خواهد رفت و برای حفظ این منابع نیاز به آگاهی جمعی است .

وی با اشاره به پتانسیل نظام مهندسی ساختمان در کشور گفت: این سازمان بزرگترین سازمانی است که حدود 350هزار عضو دارد و صدای نظام مهندسی باید بلندترین صدا در کل کشور باشد و به همین جهت با تجمیع نقاط اشتراک باید به راهکارهای عملی در راستای توسعه و آبادانی برسیم.

این محقق و پژوهشگر اظهار داشت: از شهرداری تقاضای مدیریت شهری داریم اما شهرداری گوی سبقت را در استفاده از سرمایه های وارده به شهر در دست گرفته و درآمد شهرداری ها از طریق تخلفات ساختمانی تامین می شود و وقتی درآمد شهرداری متکی بر درآمد خلاف باشد توسعه شهر روند معکوس خواهد داشت.

مهندس حائری ادامه داد :شهرداری ها در استان عمر کوتاهی دارند و با توجه به اینکه چهار سال تدوین طرح جامع و چهار سال هم تدوین طرح تفصیلی و ابلاغ ان به شهرداری ها طی می شود و وقتی این طرح ها ابلاغ می شوند عمر شهرداری به اتمام رسیده  و در نتیجه شهرداران بدون طرح جامع رفتار می کنند .

وی افزود: شهرسازی برآیند شهر ،شهرنشینی ،شهروندی و شهرسازی است و بدون این مولفه ها نمی توان از شهرسازی توقع داشت که رسالت خود را ایفا کند.

محقق و پژوهشگر معماری و شهرسازی با بیان اینکه اکنون شهرنشینی مبتنی بر تولید صنعتی و طرح و برنامه نیست گفت: تا سال 1340 رشد آرام شهرنشینی را داشتیم و بعد از آن شهرنشینی سریع اتفاق افتاد به طوری که الان کلانشهر منطقه ی داریم و تعداد شهرهای استان طبق آمار سال93 به 58 شهر رسیده است.

مهندس حائری با بیان اینکه شهر شدن به یک ارزش تبدیل شده گفت: در سال های اخیر شاهد آن بودیم که بدون اینکه شهرشناسی رخ دهد با ادغام چند روستا شهر های جدید ایجاد شد که با اینکار هم ارزش روستا از بین رفت و هم کیفیت زندگی شهری کاهش یافت.

وی با بیان اینکه 77 درصد مازندارن مسکونی است اظهار داشت: این نشان دهنده بیماری شهر است و برای داشتن کیفیت سکونت ، باید تناسبی میان میزان سکونت ،کاربری های غیر شهری ،تاسیسات و تجهیزات شهری و حمل و نقل و ترافیک وجود داشته باشد .

وی رشد افقی شهرها ،نبود زیرساخت های لازم برای شهر ، عدم آگاهی فردی و مدیریت ،ناکارایی و طولانی شدن طرح های جامع شهری را از دیگر چالش های حوزه شهرسازی عنوان کرد.

 

 

 

 

 

ارسال نظرات
نظر شما:
غیرقابل انتشار:
در انتظار بررسی: ۰
انتشاریافته:
نام:
ایمیل: